Halibut na sałacie z duszonymi z warzywami

  • Kategorie
  • Kategorie
  • Znajdź przepisy zgodne z Twoją dietą

    Dieta
    Danie

    Halibut na sałacie z duszonymi z warzywami

    Składniki:

    • sałata lodowa lub inna
    • 100g pieczarek
    • szczypiorek
    • 100 g cebuli 
    • 150 g halibuta
    • szczypta soli

    Przygotowanie:

    1. Halibuta umyć, wysuszyć i lekko posolić.
    2. Sałatę lodową porwać na małe kawałki, rozłożyć na talerzu.
    3. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.
    4. Cebulę pokroić na drobne kawałki.
    5. Rozgrzać dwie patelnie – na jednej wrzucić pieczarki i cebulę, a na drugą- halibuta.
    6. Lekko posolić pieczarki z cebulą i poczekać aż pieczarki puszczą wodę. Następnie lekko jest poddusić.
    7. Gdy z  halibuta  zacznie wytapiać się tłuszcz, delikatnie (drewnianą łyżką) przełożyć rybę na drugą stronę. Smażyć bez tłuszczu tyle samo, co z pierwszej strony.
    8. Cebulę i pieczarki przełożyć na talerz z sałatą.
    9. Na to wszystko położyć halibuta i posypać wcześniej pokrojonym szczypiorkiem.