Czekoladowy budyń

  • Kategorie
  • Kategorie
  • Znajdź przepisy zgodne z Twoją dietą

    Dieta
    Danie

    Czekoladowy budyń

    [vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

    Składniki: 

    • 100 g kaszy jaglanej 
    • 500 ml mleka kokosowego 
    • 2 łyżki kakao gorzkie 
    • 1 łyżka miodu 
    • szczypta soli

    Do dekoracji: płatki kokosowe, maliny

     

    Przygotowanie:

    1. Zagotować 500 ml mleka kokosowego 
    2. Wsypać szczyptę soli i wymieszać
    3. Kaszę jaglaną przepłukać pod zimną wodą
    4. Kaszę wsypać do mleka i gotować do momentu kiedy kasza napęcznieje (i będzie miękka)
    5. Dodać miód i kakao
    6. Zmiksować wszystko na gładką masę
    7. Dekorować dowolnymi dodatkami 🙂 

    [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″]

    [/vc_column][/vc_row]